larameeee:

matchbox villas protrude from thai mountainside at naka phuket resort
steens:

DAPstockholm, Villa Midgård in Stockholm 2011 Foto ÅkeE:sonLindman
                          via Arch Daily 
steens:

DAPstockholm, Villa Midgård in Stockholm 2011 Foto ÅkeE:sonLindman
                          via Arch Daily 

steens:

DAPstockholm, Villa Midgård in Stockholm 2011 Foto ÅkeE:sonLindman

                          via Arch Daily 

(Fuente: archdaily.com, vía lucassupertramp)

archello:

Whiting Architects take a holistic approach to the entire design process for their project The Pod
archello:

Whiting Architects take a holistic approach to the entire design process for their project The Pod
archello:

Whiting Architects take a holistic approach to the entire design process for their project The Pod
archello:

Whiting Architects take a holistic approach to the entire design process for their project The Pod
archello:

Whiting Architects take a holistic approach to the entire design process for their project The Pod

archello:

Whiting Architects take a holistic approach to the entire design process for their project The Pod

(vía vanityfairworld)

architorturedsouls:

Koidula Apartment Building / 3+1 Architects

architorturedsouls:

Koidula Apartment Building / 3+1 Architects

(vía lucassupertramp)

(Fuente: nylonpinksy, vía creationunknown)

focus-damnit:

reverse Istanbul

focus-damnit:

reverse Istanbul

(vía thisivyhouse)

archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus
"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."
archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus
"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."
archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus
"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."
archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus
"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."
archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus
"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."
archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus
"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."
archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus
"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."
archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus
"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."
archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus
"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."

archatlas:

Long Museum (West Bund) Atelier Deshaus

"The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure. As to the overground space covered by the “vault-umbrella”, the walls and the ceiling feature as-cast-finish concrete surface so that their geometrical dividing line seems faint. Such structure cannot only shield the human body in conformation but visually echoes with the Coal-Hopper-Unloading-Bridge at the wharf. Moreover, the building’s internal space can also represent a kind of primordial and tameless charm while the spatial dimension, large or small, and the as-cast-finish concrete surface with the seam among moulding boards and the bolt holes bring a sense of reality as well. The directness and simplicity resulting from this “literal” structure, material and space plus the sense of force or lightness because of large-scale overhanging style enables the overall building’s continuation of the industrial property of the original site, not only in time but in space."

(vía lucassupertramp)

Now, that’s what I call a pool!

writingaboutarchitecture:

image

Part buried under an artificial landscape is this swimming pool in southern Czech’s Litomyšl region. Designed by DRNH, the building’s hilly site merges with the sloped metal roof.

image

Gotta love those flumes!

image

image

image

(vía lucassupertramp)

germanpostwarmodern:

Headquarters of Nestlé (1959-60) in Vevey, Switzerland, by Jean Tschumi

germanpostwarmodern:

Headquarters of Nestlé (1959-60) in Vevey, Switzerland, by Jean Tschumi

(Fuente: letemps.ch, vía architectureofdoom)

dustjacketattic:

white & denim | damsel in dior

dustjacketattic:

white & denim | damsel in dior

(vía namesandplaces)

melissaodonohue:

Smile!

melissaodonohue:

Smile!


Portrait of María Hahn (the painter’s wife), detail; by Raimundo de Madrazo y Garreta.

Portrait of María Hahn (the painter’s wife), detail; by Raimundo de Madrazo y Garreta.

(Fuente: marieantoinete, vía petrolpassportandbeard)

Press the down key to load more posts.
Loading page